• Novinky

          • Deň vody
            • Deň vody

            • Prvý krát bol Svetový deň vody vyhlásený Valným zhromaždením Organizácie Spojených národov v roku 1992 na konferencii OSN o životnom prostredí a rozvoji, ktorá sa konala v Rio de Janeiro v Brazílii a pripadol na 22. marec 1993. Aktuálnosť a význam Svetového dňa vody je daná aj skutočnosťou, že na svete viac ako dve miliardy ľudí trpí nedostatkom pitnej vody, nemá prístup k vode. Témou Svetového dňa vody 2022 je „Podzemná voda“. Cieľom tohtoročnej kampane v škole bolo vysvetliť životne dôležitú úlohu podzemnej vody vo vodných a sanitačných systémoch, poľnohospodárstve, priemysle, ekosystémoch a adaptácii na zmenu klímy. Žiaci v tento deň mali tematické vyučovanie , ktorého hlavnou téma bola voda. 

          • Dnes kvapka, zajtra život
            • Dnes kvapka, zajtra život

            • Rodičovské združenie pri ZŠ Červený Kameň vám dáva na vedomie možnosť dobrovoľného  darovania krvi:

              Termín:                            30.03.2022

              Miesto:     Pastoračné centrum Jonatán, Farský úrad 381, Pruské

              Čas:                         od 08:00 do 10:00

               

            • Aktualizácia školského semaforu k 28.02.2022

            • Dôležité aktualizácie v školskom semafore s platnosľou od 28.02.2022

              - Do domácej izolácie ide iba žiak s pozitívnym výsledkom Ag samotestu, jeho spolužiaci naďalej navštevujú školu, pokiaľ neprejavujú príznaky COVID-19. PRERUŠENIE VYUČOVANIA V TRIEDACH Ak sa v škole vyskytne žiak alebo pedagogický/odborný zamestnanec pozitívny na ochorenie COVID-19, žiaci a pedagogickí/odborní zamestnanci, ktorí s ním boli v úzkom kontakte, nejdú do karantény, pokiaľ neprejavujú príznaky ochorenia COVID-19. Tito žiaci musia mať 10 dní prekryté horné dýchacie cesty rúškom, avšak dôrazne odporúčame respirátor FFP2. Pedagogickí a odborní zamestnanci, ktorí prišli do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou v rámci školy, do karantény nejdú. Takíto zamestnanci musia mať prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2 po dobu 10 dní.

              - Rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní/ dieťa s povinným predprimárnym vzdelávaním na 7 po sebe idúcich vyučovacích dní(víkendy a sviatky sa nepočítajú) aj z dôvodu ochorenia. Pri absencii viac ako 5(žiak)/ 7(dieťa s PPV) po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí predložiť „Potvrdenie od lekára“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení (bez obmedzenia počtu ospravedlnení počas školského roka). Rodičia detí, s nepovinným predprimárnym vzdelávaním, „Potvrdenie od lekára“ nepredkladajú. Potvrdenie od lekára môže byť škole alebo rodičovi zaslané aj e-mailom, pokiaľ lekár nevie potvrdenie zaslať e-mailom, môže lekár o ňom školu informovať telefonicky.

              Pre žiakov sa ruší povinnosť nosiť rúško v triedach, ale v spoločných priestoroch školy táto povinnosť zostáva. 

              - Rozhodnutie ministra z účinnosťou od 28.02.2022 https://www.minedu.sk/data/att/22307.pdf

              - Plné znenie Školského semaforu nájdete na  https://www.minedu.sk/data/att/22323.pdf