• Novinky

          • Otvorenie školského roka 2020/2021
            • Otvorenie školského roka 2020/2021

            • Otvorenie školského roka 2020/2021 bude v stredu, 2.septembra o 8,00 hod. ,v základnej škole s dodržaním hygienicko-epidemioligických nariadení a to nasledovne:

               -otvorenie školského roka bude prebiehať v triedach

              - je potrebné, aby si žiaci priniesli prezuvky, dotazník vyplnený zákonným zástupcom, vyplnené prihlášky na stravovanie a do školského klubu detí, ktoré sú zverejnené na webovej stránke školy a rúško na prekrytie horných dýchacích ciest

              - zo zákonných zástupcov majú povolený vstup do budovy školy iba rodičia prvákov (nezabudnite na prekrytie dýchacích ciest)

               

              Prajeme všetkým žiakom, rodičom, pedagógom úspešný školský rok, veľa zdravia, pracovného elánu, trpezlivosti a radosti na ceste za novými vedomosťami !

               

               

            • Slávnostné ukončenie netradičného školského roka

            • Dňa 30.júna 2020 sme slávnostne ukončili školský rok 2019/2020. Bol to netradičný školský rok plný nových skúseností, zážitkov, inovatívnych spôsobov vzdelávania, práce, usilovnosti a ochoty spolupracovať. Ďakujeme rodičom za ich príkladnú spoluprácu počas pandémie COVID -19, snahu a usilivnosť žiakov, pedgógov. Fotografie zo slávnostného ukončenia školského roka nájdete vo fotogalérii.

            • Otváranie škôl počas pandémie Covid - 19

            • Na základe rozhodnutia zriaďovateľa Základnej školy Červený Kameň 228 zo dňa 26.mája 2020 sa Základná škola Červený Kameň 228 OTVÁRA v spolupráci s riaditeľkou ZŠ. Žiaci 1.a 3.ročníka sa vzdelávajú naďalej dištančne a žiaci 2.a 4.ročníka budú navštevovať ZŠ od 1.6.2020 . Všetky potrebné informácie boli online doručené zákonným zástupcom. Zároveň  prikladáme link  Priloha_2_vyhlasenie_rodicov.pdf , ktorú povinne vyplní zákonný zástupca žiaka a odovzdá 1.6. 2020 počas ranného filtra určenému zamestnancovi ZŠ.

            • Zápis do 1.ročníka

            • Zápis  dieťaťa na povinnú školskú dochádzku  sa uskutoční elektronickou komunikáciou od 15. apríla 2020 do 30. apríla 2020 .

              • overenie údajov poskytnutých zákonnými zástupcami sa uskutoční do dvoch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania,
              • ak zákonný zástupca požiada o odklad začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky, súčasť žiadosti zákonného zástupcu, ktorým je odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast a odporučenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie sa nebude pri zápise vyžadovať, ale zákonný zástupca ich doručí dodatočne, najneskôr do štyroch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania.
              • Od 15.4.2020  začína elektronický zápis  dieťaťa na povinnú školskú dochádzku cez web stránku ZŠ Červený Kameň v ľavom menu je elektronická prihláška na zápis dieťaťa na povinnú školskú dochádzku
            • Dôležité UPOZORNENIE !!!

            • Na základe vyhlásenia predsedu vlády SR z 12. marca 2020 Vám oznamujeme, že VYUČOVACÍ PROCES je vo všetkých školách na území SR od 16. - až do odvolania PRERUŠENÝ.

              Na základe rozhodnutia krízového štábu SR, ktoré sa konalo dnes, 12.3. 2020 oznamujeme,že ZŠ Červený Kameň 228 bude zatvorená od pondelka 16.3. na 14 dní (celoplošne sú zatvorené stredné, základné, materské školy a školské zariadenia). Nezabúdajte, prosím, na hygienické odporúčania a dodržiavajte opatrenia súvisiace s prevenciou šírenia Covi-19. Buďme zodpovední k sebe samým, ale aj k ostatným ľuďom! Preibežne budeme zasielať aktuálne informácie. Naďalej platí online vzdelávanie žiakov. Bližšie info a komunikácia s rodičmi budú zasielané cez edupage .

            • Aktuálny oznam - preventívne opatrenie

            • Starostka obce Červený Kameň , ako orgán príslušný v zmysle ustanovenia paragraf 6 č.596/2003 Z.z o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a  o zmene a doplnení vydáva v dňoch 11.3. - 13.3. zriaďovateľské voľno a prerušuje vyučovací proces z dôvodu zníženia rizika šírenia koronavírusu. V prípade aktualizácie pokynov zriaďovateľa vás budeme informovať cez edupage. Sledujte prosím aktuálne správy a informácie na stránke školy a edupage.

               

            • 2.usmernenie MŠVVaŠ SR k šíreniu koronavírusu

            • V súvislosti so šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 zasadal dňa 6. 3. 2020 Ústredný krízový štáb, ktorý prijal viaceré nové opatrenia a zákazy. Na základe uvedených prijatých opatrení Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR vydáva 2. usmernenie k šíreniu koronavírusu pre školy, školské zariadenia, zamestnancov rezortu školstva a športové zväzy v tomto znení:

              RUŠIA SA:

              1. s okamžitou platnosťou všetky zájazdy, exkurzie a študijné pobyty žiakov a študentov do zahraničia,

              2. návštevy v reedukačných výchovných zariadeniach až do odvolania.

              Dôrazne sa neodporúča cestovať do krajín, kde sa koronavírus objavil - hlavne do Talianska.

              DÔRAZNE apelujeme na rodičov, pokiaľ sa ich deti vrátili z oblastí, kde sa koronavírus objavil, aby sami zvážili ich 14-dňovú domácu izoláciu! Apelujeme na zodpovednosť rodičov voči ostatným deťom.

              Pre materské školy, základné školy, stredné školy, vysoké školy, školské zariadenia, študentské domovy a internáty ministerstvo školstva odporúča dodržiavať všeobecné preventívne ochranné opatrenia:

              - pravidelne si umývať ruky mydlom a vodou po dobu najmenej 20 sekúnd alebo použiť dezinfekčný prostriedok na báze alkoholu,- nedotýkať sa očí, nosa a úst neumytými rukami,

              - pri kašľaní zakryť ústa a nos jednorazovou vreckovkou a následne ju zahodiť do koša,

              - vyvarovať sa úzkeho kontaktu s ľuďmi, ktorí majú príznaky infekcie dýchacích ciest a ktorí majú najmenej jeden z nasledujúcich príznakov: horúčka, kašeľ, bolesť hrdla a dýchavičnosť.

              Naďalej trvale až do odvolania platia a musia sa dodržiavať nižšie uvedené odporúčania:

              - v prípade, že sa u ktorejkoľvek osoby, ktorá sa nachádzala v oblastiach, kde sa vírus vyskytol, objavia počas 14 dní od návratu symptómy spojené s ochorením spôsobeným koronavírusom, a to najmä zvýšená teplota, kašeľ, bolesti v hrdle, táto osoba musí ostať doma, nechodiť priamo k lekárovi, kontaktovať lekára telefonicky, popísať mu symptómy a riadiť sa jeho príkazmi,- v prípade, že lekár na základe popísaných symptómov rozhodne, že daná osoba musí byť hospitalizovaná, pošle lekár pre danú osobu špeciálnu sanitku. Každopádne nesmie takáto osoba chodiť sama na pohotovosť alebo na infekčné oddelenie,- v prípade, že symptómy nebudú ťažké, môže obvodný lekár rozhodnúť, že osoba ostane v domácej karanténe,- v prípade, že sa vyskytne podozrenie u žiaka bývajúceho na internáte, je potrebné postupovať obdobne.

              Call centrá:

              · Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky – 0917 222 682

              · Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Banskej Bystrici - 0918 659 580

              · Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Bratislave – 0917 426 075

              · Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Nitre – 0948 495 915

              · Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Trnave - 0905 903 053

              · Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne – 0911 763 203

              · Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Košiciach – 0918 389 841

              · Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Prešove – 0911 908 823

              · Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Žiline – 0905 342 812

            • Oznámenie o zápise do 1.ročníka

            • Dňa 7. apríla 2020 sa bude konať zápis do 1. ročníka ZŠ Červený Kameň.

               

              Milí rodičia budúcich prvákov!

              • zápis prvákov bude 7.4.2020 (utorok) od 15.00 hod. v ZŠ Červený Kameň
              • na zápis treba prísť s dieťaťom
              • prísť by mali obaja zákonní zástupcovia, v prípade, že to nie je možné, musí rodič, ktorý sa nezúčastní ,splnomocniť druhého rodiča (tlačivo na web stránke ZŠ ), dať tlačivo overiť a priniesť tlačivo so sebou na zápis.

              K zápisu treba priniesť:

              • občiansky preukaz zákonného zástupcu
              • rodný list dieťaťa
              • podľa potreby preukázateľný doklad o zdravotnom postihnutí dieťaťa

               

               

              Odporúčame Vám prečítať informácie, ktoré Vám odpovedia na veľa Vašich otázok a  odporúčame prečítať doplnkový materiál v na web stránke Základnej školy Červený Kameň  228 ( Zápis do 1. ročníka).

            • Informácia pre rodičov

            •  

              Na základe odporúčania  Úradu verejného zdravotníctva SR žiadame rodičov, aby venovali zvýšenú pozornosť zdravotnému stavu svojich detí. V prípade, že dieťa trpí horúčkou, kašľom, bolesťou hrdla, dýchavičnosťou, zvážte jeho ospravedlnenie z vyučovania cez triedneho učiteľa, prípadne návštevu lekára. Žiadne ďalšie špeciálne opatrenia zatiaľ nie sú potrebné. Informácia môže byť aktualizovaná. Dávame do pozornosti:

              Hlavný hygienik SR odporúča dodržiavať nasledovné preventívne opatrenia:• často si umývajte ruky mydlom a vodou, najmenej po dobu 20 sekúnd, môžete použiť dezinfekčný prostriedok na ruky na báze alkoholu• očí, nosa a úst sa nedotýkajte neumytými rukami• zakrývajte si nos a ústa pri kašľaní a kýchaní jednorazovou papierovou vreckovkou a následne ju zahoďte do koša• vyhýbajte sa blízkemu kontaktu s ľuďmi, ktorí javia príznaky nádchy alebo chrípky• ak ste chorý, liečte sa doma• zabráňte nechránenému kontaktu s divými alebo hospodárskymi zvieratami• 14 dní od príchodu z oblasti postihnutej novým koronavírusom je potrebné kontrolovať svoj zdravotný stav (horúčka, kašeľ, bolesť hrdla, dýchavičnosť)• v prípade klinických príznakov po návrate je potrebné vyhľadať lekára a informovať ho o cestovateľskej anamnézeAk všeobecný lekár vysloví podozrenie z ochorenia spôsobeného novým koronavírusom 2019-nCoV (zodpovedne posúdi klinické a epidemiologické kritériá s dôrazom na cestovateľskú anamnézu), pacient bude riešený na príslušnom infektologickom pracovisku, ktoré určí ďalší postup liečby.Odborní pracovníci Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Bratislava zriadili k otázkam verejnosti týkajúcim sa nového koronavírusu Call centrum s nepretržitou prevádzkou, odborníkov je možné kontaktovať mailom na novykoronavirus@uvzsr.sk, ako aj na telefónnych číslach 0917 222 682 a 0918 659 580.

          • Karneval
            • Karneval

            • "...ja dnes budem princeznička a ty zasa kráľ.

              Celý svet je zrazu krajší, keď je karneval !"

              Deti sa v škole premenili na princezne, víly, čarodejnice, potápačov, spidermanov, rubikovu kocku, kocúra v čižmách, včielky ... veselo nám spolu bolo, potancovali, posúťažili a zabavili sme sa spolu družne. Nechýbala odmena a karnevalový diplom pre všetky zúčastnené masky.

              Fotografie z karnevalu nájdete vo fotogalérii.