• Novinky

            • Otvorenie školského roka 2016/2017

            • Oznamujeme rodičom a žiakom, že slávnostné otvorenie nového školského roka  bude dňa 5. septembra 2016 (pondelok) o 8.30 hod. v budove Základnej školy Červený Kameň.

            • Noc bez rodičov

            • Dlho očakávaná Noc bez rodičov je za nami... škoda, čas ubehol veľmi rýchlo ! Zažili sme spoločne veľa krásnych chvíľ, zábavy, športových aktivít, smiechu, ale i strachu na nočnej pochôdzke popod Červenú skalu. Vo fotogalérii si pospomínajte na ďalšiu perfektnú Noc bez rodičov, ktorá by bez pomoci a snahy práve rodičov a priateľov školy nebola tak vydarená. Ďakujeme heart!

          • Zaujímavá hodina náboženskej výchovy
            • Zaujímavá hodina náboženskej výchovy

            • Do galérie Zaujímavá hodina náboženskej výchovy boli pridané fotografie z vyučovania. Pána farára nahradili vo vyučovaní páter Ján Kušnír zo Slovenska a páter Thomas Tulung z Indonézie počas misií vo farnosti Červený Kameň.  Žiaci si veselo pospievali náboženské piesne s gitarovým sprievodom, naučili sa nové slová z mexického  a indonézskeho jazyka a v pútavom rozprávaní misionárov sa dozvedeli niečo o zvykoch a spôsobe života v Mexiku a Indonézii. Ďakujeme im za čas venovaný deťom a spoločne prežitý čas v škole.

            • Deň otcov

            • Najväčší hrdina

              Ocko, možno o tom nevieš,
              si môj veľký hrdina.
              Aj keď občas prísne pozrieš,
              vždy na teba spolieham.

              V živote sa nestratím,
              lebo teba, ocko, mám.
              A hoci občas pochybím
              viem, že nikdy nie som sám.

               

              Júnové nedeľné popoludnie sme prežili v prírode spolu s deťmi, rodičmi a priateľmi školy. Vzdali sme poďakovanie a úctu oteckom pri príležitosti ich Dňa otcov. Bolo nám dopriane - a veru všetkého: zábavy, radosti, oddychu, spolupráce, súťaží a dokonca nám prialo i počasie.S oteckami sa deti zahrali na pátračov, kde si spolu pomerali sily v rýchlosti, v schopnosti orientovať sa , založili oheň, poznášali drevo, nechýbali  hry pre rodičov, streľba zo vzduchovky pre deti, ockov a maminy, dokonca bola i káva pre oteckov v prírode a opekačka. Vytvorili sme rekord v najdlhšej stonožke - pochytali sme sa za nohy a naša spoločná stonožka merala 40 metrov !  Nechýbal ani futbal, venčeky z kvetov , hry s vodou pri studničke, pozdrav pre otecka vyrobený žiakmi a po vydarenej akcii sme sa spokojne vrátili domov, oddýchli  a ešte v pondelok v škole sa tešili zo spoločne prežitého nedeľného popoludnia :-). Poďakovanie za organizáciu patrí rodičom, pánu starostovi, pedagógom a ich rodinným príslušníkom.

               

            • Návšteva gálérie M.A. Bazovského v Trenčíne

            • Galéria M.A.Bazovského v Trenčíne má svoje stále expozície regionálneho umenia a najväčšiu expozičnú plochu tvoria premenné výstavy. My sme si pozreli výstavu  Marka Vrzgulu a Ivony Žirkovej s odborným výkladom pre žiakov . Pulzary - téma , ktorá zaujala nielen maliara Marka Vrzgulu, ale i deti. Práve pulzary boli témou a myšlienkou, ktorú výtvarne stvárnili žiaci v tvorivej dielničke pod vedením pani výtvarníčky. V závere sme si deň spríjemnili zmrzlinou a tešili sme sa z cesty vlakom do Ilavy...

            • Oslava sviatku detí

            • ... počasie ako na objednávku, skvelá nálada, radosť, smiech a pohoda... výstižne charakterizovaný Deň detí v ZŠ. Súťaže, hry, zábava a namiesto kvapiek dažďa nám z neba padal čarovný cukríkový dážď. A aby toho nebolo málo, tak na kobylke Kelly deti pozorovali svet z jej sedla. Ponosili sa na nej a potom ju vyhladkali, vymojkali a láskavo sa s ňou rozlúčili. Ďakujeme obecnému úradu za sladké balíčky, rodičom za darčeky pre každého žiaka a všetkým ľuďom, ktorí akýmkoľvek spôsobom vyčarovali radosť a úsmev na tvárach žiakov v ich slávnostný deň.

            • Deň matiek

            • Pozývame vás na slávnostnú

              akadémiu z príležitosti oslavy

              Dňa matiek, v nedeľu 8.mája 2016

              o 15.00 hod. do Kultúrneho domu

              v Červenom Kameni.

            • Deň Zeme

            • Usilovnosť žiakov sa nezaprie .... na Deň Zeme sme spolu vyčistili okolie cesty smerom na Vršatec. A veru sme našli všeličo... oblečenie, koženú bundu, knihy, zaváraniny, plasty, konzervy.... niektorí z nás si pomýlili trhy s prírodou !!! To je neslušné a svedčí to o nezodpovednosti k prostrediu, v ktorom žijeme ! K ochrane k životnému prostrediu nás učili už v materskej škole a všetkých bez rozdielu či sme mladšia alebo staršia generácia. Tak nezahadzujte odpadky tam, kam nepatria... máme v obci na to vyhradené miesta!

            • Beseda na tému apríl - mesiac lesov a ochrany prírody

            • Lesníctvo a poľovníctvo sú témy blízke našim žiakom a keďže je apríl mesiac lesov a ochrany prírody, tak sme požiadali Ing. Martina Ďuriša, aby nám prišiel porozprávať zaujímavosti o lese, ochrane prírody, o zvieratách, poľovníctve... veru tie dve hodiny nám ani nestačili na pestrú paletu zaujímavých informácií. Videli sme prezentáciu o zvieratách, názorné ukážky konárov listnatých a ihličnatých stromov, vyskúšali sme si zamieriť poľovnou zbraňou a počúvali sme zaujímavé príhody z lesa... v závere si pán Ďuriš pripravil pre deti kvíz o tom, čo si zapamätali z počutého výkladu a za odmenu dostali sladkosti. A mimochodom, viete ako zistíte, ktoré ihličie je z jedle a ktoré zo smreka? alebo či môžeme nájsť celú šišku z jedle  spadnutú na zemi? Neviete? Spýtajte sa žiakov... oni to už vedia vďaka besede s pánom Ing. Martinom Ďurišom. Ďakujeme ! Foto z besedy v galérii.

            • Stavanie mája

            • Vstávaj dievča hore,

              sadíme ti máje,


              ak hore nevstaneš, mája nedostaneš.


              [:Máj, máj, máj, zelený


              pod oblôčkom sadený.:]

              ... aj takúto veselú pieseň sme si spievali, keď rodičia žiakov a mládenci z obce stavali máj pre všetky dievčence v materskej a základnej škole. ĎAKUJEME !!!
               

            • Deň narcisov / Liga proti rakovne

            • Deň narcisov je jedinečná verejno-prospešná zbierka Ligy proti rakovine a tento rok sa koná už po 20. krát. Ulice miest a obcí v jediný deň v roku – tentokrát 15. apríla 2016 – zaplavia žlté narcisy. Každý, kto si narcis pripne na svoj odev, vyjadrí týmto gestom podporu a spolupatričnosť s tými, ktorí bojujú s rakovinou. Vhodením dobrovoľného príspevku do pokladničky dobrovoľníkov Dňa narcisov zároveň pomôže naakumulovať finančné prostriedky na konkrétnu praktickú pomoc onkologickým pacientom a ich rodinám na celom Slovensku.Aj my sme pomohli.Vďaka príspevkom dobrovoľnkov sme so žiakmi vyzbierali 213 € a odoslali na úšet Ligy proti rakovine. ĎAKUJEME!heart

            • Návšteva žiakov z materskej školy

            • Marec - mesiac knihy a blížiaci sa zápis do 1. ročníka spojili vzdelávacie aktivity základnej a materskej školy. Mgr. Jolana Holíčková pripravila program stretnutia našich žiakov a kamarátov z materskej školy. Prváci sa predstavili so svojimi zručnosťami, šikovnosťou a vedomosťami, ktoré získali počas vzdelávania v ZŠ. Štvrtáci zas pripravili milý darček (ako pamiatku) na milé stretnutie a oboznámenie sa so školou pre všetky deti  a pani učiteľky z MŠ. Páčila sa nám všetkým práca s interaktívnymi úlohami a veru sa do činnosti s odvahou zapájali i budúci školáci. Všetci sme si vyskúšali ako to funguje počas veľkej prestávky a následne sme spoločne navštívili školskú knižnicu. Pani učiteľka Holíčková so štvrtákmi pripravila informačné pásmo o knihách (výroba, predaj, ľudia, ktorí sa podieľajú na tvorbe kníh, spisovatelia...) a spravili sme si zaujímavé posedenie v knižnici s výkladom štvrtákov. Žiaci z MŠ i ZŠ sa aktívne zaujímali o knihy, čítanie a veru si podaktorí požičali knihy i na čítanie vo voľnom čase... ďakujeme za milú návštevu i za zaujímavé dopoludnie.Určite zopakujeme !