• Novinky

            • Oznam o zápise do 1. ročnka

            • Podľa § 20 zákona č.245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákonný zástupca dieťaťa je povinný prihlásiť dieťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole. Povinná školská dochádzka začína začiatkom školského roka, ktorý nasleduje po dni, keď dieťa dovŕši šiesty rok veku a dosiahne školskú spôsobilosť.

              Zápis žiakov do 1. ročníka ZŠ Červený Kameň

               pre školský rok 2016/2017 sa uskutoční

              dňa 13. apríla 2016 (streda) o 15,15hod.

              v budove základnej školy , učebňa 1. triedy.


              Základná škola pri zápise dieťaťa vyžaduje meno, priezvisko, dátum narodenia, rodné číslo, miesto narodenia, národnosť, štátne občianstvo a trvalé bydlisko dieťaťa, ako aj meno, priezvisko, adresu zamestnávateľa a trvalé bydlisko rodičov či iných zákonných zástupcov. K zápisu je nutné priniesť rodný list dieťaťa.

            • Veľkonočné prázdniny

            • Veľkonočné prázdniny začínajú 24. marca (štvrtok) a končia  29. marca 2016 (utorok). Školské vyučovanie sa začne 30. marca 2016   (streda).

            • Vianočné prázdniny a riaditeľské voľno

            • Žiakom začínajú vianočné prázdniny dňa 23.decembra 2015 a končia 7.januára 2016.  Riaditeľka školy vyhlásila riaditeľské voľno 8.januára 2016 a vyučovanie po prázdninách začína 11. januára 2016.

          • Vianočné pásmo pre FS Červeňan
            • Vianočné pásmo pre FS Červeňan

            • Folklórny súbor Červeňan pozval základnú školu na slávnostné rozsvietenie štvrtej adventnej sviece a s radosťou sme pripravili kultúrny program pod názvom Prichádzajú Vianoce. Do galérie boli pridané fotografie z vystúpenia.

          • Vianočné pečenie
            • Vianočné pečenie

            • Do galérie Vianočné pečenie boli pridané fotografie. Popiekli sme voňavé koláčiky, zaspievali koledy, prevoňali školu vianočnou vôňou a prežili príjemnú vianočnú atmosféru v spoločnosti milých ľudí a pochvala patrí najmä deťom, ktoré usilovne pracovali, pekne sa hrali a radostne spievali koledy. Všetci sme si pomaškrtili a tešíme sa Vianoce :-). ĎAKUJEME!

               

               

               

               

               

               

               

               

               

               

               

            • Ocenenie FEDOR

            • TOP podujatím Detskej organizácie Fénix so sídlom v Bratislave, je  Fénixácky dobrovoľník roka. Dostali sa sem len tí najlepší z najlepších. Ocenenie sa konalo v Oščadnici 11.decembra 2015. Zišli sme z celého Slovenska. Oceňovanie bolo v niekoľkých kategóriách a v kategórii Zlaté krídlo získala ocenenie pani učiteľka Mgr. Jolana Holíčková za aktívnu činnosť a prácu s deťmi v oblasti vzdelávania a voľnočasových aktivít. BLAHOŽELÁME a prajeme veľa zdravia, radosti a elánu do ďalšej aktívnej práce Fénixákov. Tak ako vždy aj teraz Fénix pripravil spoločenské posedenie na vysokej  úrovni pod záštitou europoslanca Vladimíra Maňka a Patrika Hermana. Ďakujeme pani učiteľke za jej usilovnosť a húževnatosť a takisto poďakovanie patrí vedeniu DO Fénix za príjemné spoločenské posedenie so zaujímavým kultúrnym programom.

            • Vianočné pečenie

            • Pozývame vás na vianočné pečenie v základnej škole, dňa 16.decembra 2015 (streda) od cca 12.30 hod. dovtedy, kým všetky koláčiky nezjeme cheeky.  Mňam! Budeme spolu piecť a prevoniame školu škoricou, vanilkou, čokoládou a radosťou! Tešia sa na vás školskí maškrtníci !

            • Pozvanie na Mikulášsky podvečer

            • Milí rodičia, starí rodičia a priatelia školy!

              Pozývame vás na Mikulášsky podvečer, ktorý sa uskutoční v piatok, 4.12.2015  o 15.15 hod. v základnej škole.

              Tešia sa vás žiaci a pani učoteľky !

              Kto poslúchal mamku, ocka,
              na každého darček počká.
              Kto bol samá nezbeda,
              tomu beda, prebeda.

            • Muzikál Perinbaba

            • Muzikál je realizovaný projektovými partnermi: Mesto Dubnica nad Váhom, Mesto Ilava, Kulturní a vzdělávací středisko Valašské Klobouky, Dechová hudba Valaška, Dům dětí a mládeže Valašské Klobouky, OS Klobučan v rámci projektu "Cez Karpaty na vohľady: Rozvoj spolupráce v oblasti prezentácie ľudovej kultúry prihraničných regiónov Valašskokloboucka - Ilavskodubnicka".

              Rozprávkový muzikál nielen pre deti zachytáva odvekú túžbu človeka po šťastí, porozumení a láske, snahu prekonať ťažkosti a zvíťaziť nad smrťou. Pranieruje chamtivosť a túžbu po rýchlom zbohatnutí. Príbeh rozpráva o Jakubovi, ktorý svojou odvahou oklame i kmotru Zubatú. Pani Zima - Perinbaba riadi kolobeh sveta a z dobrého srdca vychováva malého Jakubka, ktorý takmer zahynul v lavíne. Život v rozprávke je dokonalý, chlapček sa stal nesmrteľným, nestarne, nič mu nechýba. Zasnene pozoruje svet ľudí a pred jeho očami vyrastá malá Alžbetka v krásnu slečnu. Jakub zatúži stať sa obyčajným človekom a žiť so svojou láskou. Napriek neplechám, ktoré šibalský chlapec vyvádza, má Perinbaba Jakuba rada a pomáha mu aj potom, ako opustí jej sídlo a vydá sa na zem medzi ľudí hľadať svoje životné šťastie. Musí sa však popasovať so zlou macochou, jej dcérou Dorou a tiež so smrťou, ktorá po ňom stále pasie.

              SCENÁR: Ľubomír Feldek
              ÚPRAVA TEXTU A RÉŽIA: Andrej Škvaro
              TEXTY PIESNÍ: Ľubomír Feldek, Dagmar Mišíková
              HUDBA: Dagmar Mišíková, Lukáš Behan

            • Návšteva mestského múzea v Dubnici nad Váhom

            • Dubnické múzeum je vlastivedné múzeum s komplexnou múezejnou dokumentáciou.Z územného hľadiska plní funkciu regionálneho múzea. Je zamerané na historický vývoj mesta Dubnice nad Váhom od predhistorických dôb až po súčasnosť.

              Múzeum bolo zriadené v roku 2005 Mestom Dubnica nad Váhom na podnet Historickej spoločnosti Jána Baltazára Magina. V roku 2010 sa Dubnické múzeum presťahovalo do zrekonštruovanej časti dedičného rodového sídla, majiteľov Ilešháziovcov.

              Dubnické múzeum má vlastivedný charakter so zameraním na kaštieľ a rod Ilešháziovcov. Objektom záujmu je i história mesta, jeho vývoj, etnografia mesta a regiónu, významné osobnosti mesta (J. B. Magin, A. Mesároš, F. X. Hábel, M. Rešetka...). Vo svojej správe má národné kultúrne pamiatky (Dubnický kaštieľ, Grotta s vyhliadkovou vežou, ktorá sa nachádza v priľahlom parku, založeného zač. 18. stor.)

              Vo svojich zbierkach má portréty významných predstaviteľov rodu Ilešháziovcov a ďalších majiteľov Dubnického kaštieľa.Foto v galérii stránky.


               
            • Beseda s dopravným policajtom

            • Kriminalita, šikanovanie, krádež, ubližovanie, dôležité telefónne čísla...o tom všetko žiakom základnej školy porozprával príslušník obvodného oddelenia policajného zboru v Ilave.Žiaci sa dozvedeli počas besedy o základných úlohách polície, o jej oprávneniach a povinnostiach.Porozprávali sme sa o bezpečnosti na cestách,videli sme predmety osobnej ochrany a obrany, ktoré policajti používajú a mohli sme ich chytiť do ruky, pooobzerať si ich a niektoré aj vyskúšať, napr. putá na ruky. Tváre žiakov vzhliadali k policajtovi s údivom a rešpektom. Žiaci kládli zvedavé otázky, ktorých bolo neúrekom.Na deti táto návšteva zanechala veľký dojem. Za to vďačíme pani riaditeľke materskej školy, Mgr. Dagmar Žofčíkovej, ktorá nám túto besedu sprostredkovala.